Hvad søger du?

29 marts 2022

Lad andre klare pligterne i påsken

Er I børnefri i påsken eller er ungerne fløjet fra reden? Så er det måske tid til, at mor og far glemmer oprydning, opvask og tøjvask for en stund og tager på et dejligt ophold på Fyn eller i Jylland.

Photo by Sebastian Staines on Unsplash

Børn eller ej, så byder både Jylland og Fyn på mange dejlige naturoplevelser og kystnære steder til overnatning, hvor vi voksne kan nyde hinandens selskab og dejlig mad og drikke. Lad andre klare pligterne for en stund og slå eksempelvis et smut forbi Kerteminde, hvor der er både hygge og wellness på tapetet eller drej bilen mod Faaborg, hvor I finder gode overnatningsmuligheder på både Bed & Breakfasts og luksuriøse hoteller.

TIP til dig
Skal I bo nær vandet i påsken? En simpel Google Maps søgning (søgeord: badehotel) giver jer en oversigt over alle kystnære hoteller, kroer og bed & breakfasts i Danmark. Så er det bare om at zoome ind på Fyn og Jylland.

Aarhus – altid et besøg værd
Er turen planlagt til Jylland, så sæt endelig GPS’en til at guide jer mod Aarhus. Måske har I været der før, måske har I aldrig nået det – uanset, så er Aarhus altid et besøg værd. I Aarhus får I masser af kulturelle arrangementer, ikonisk byggeri, skønne mennesker og spisesteder og ikke mindst by og natur, der giver dejlige minder til nethinden. Aarhus bugner af overnatningssteder, hvor de med glæde tager opvasken for jer, så længe I har hygget jer og har nydt byen.

 

Udendørsaktiviteter for børnefamilien

Skal I holde påskeferie i børnehøjde, byder “den anden del af Danmark” (Fyn og Jylland) på masser af spændende seværdigheder og naturoplevelser. Sæt eksempelvis kurs mod De sydfynske alper (Svanninge Bakker, Svanninge Bjerge og Sollerup Skov) og få børnene kørt godt trætte i de 1.000 hektar sammenhængende skov, som både rummer stejle bakker og masser af dyreliv. En hel dag fuld af natur giver næsten automatisk en god nattelur.

Flere fynske forunderligheder
I kan også pakke madkurven og tage en tur forbi Fyns Hoved ved Kerteminde. Her kan I sagtens få en masse timer til at gå, og I vil helt sikkert ikke fortryde besøget. Fyns Hoved er et af de mest regnfattige områder i Danmark, og det giver liv til sjældne plantearter og til et dyreliv udover det sædvanlige. Når I lander på Fyns Hoved, træder I ud midt i et landskab, der konstant er i forandring og hvis I kommer tilbage næste år, vil I kunne se, hvordan kysten ændrer sig.

Fossiljagt og udsigtspunkter i Nordjylland
Jylland er nu heller ikke uden evner til påskens udendørs oplevelser med de små poder. Et område, som er på vores radar, er Nordjylland. Det kan godt være, at det ligger langt væk fra Sjælland, til gengæld er der garanti for opladning af batterierne hos både børn og voksne.

Ved Limfjorden får familien rig mulighed for at gå på jagt efter 55 millioner år gamle dyr og planter i “kæmpelagkagen” med de 187 lag af aske, ler, aske, ler. Pak graveskeerne og find den indre geolog frem - måske bliver I de første der ser det fundne fossil i 55 millioner år.

Hvis det ikke lige er gravning efter uddøde dyr, der er på feriens ønskeliste, kommer her et par alternativer højt over havets overflade. Nordjyllands natur er storslået og det er fascinerende at stå højt hævet over landskabet, eksempelvis på vestkysten, hvor du finder Isbjerget i Thy med udsigt over National Park Thy eller Hjørring Bjerge, hvor du fra 69 meters højde over havets overflade har det vi vil kalde et fantastisk godt udsyn.

Læs også: Tag en slapper på kør selv-ferien i Danmark, hvor vi inspirerer til en tur langs Margueritruten.

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk