Hvad søger du?

21 juni 2018

Tag en slapper på kør selv-ferien gennem Danmark

Har I lyst til at opleve Danmarks skønneste naturområder, lokale spisesteder og de største historiske seværdigheder, er Margueritruten lige noget for jer. Ruten er danskernes svar på ’Route 66’, den 4.000 km lange tur gennem USA, der krydser 3 tidszoner og otte stater.

Margueritruten – hvad er det?

Selvom Danmark er et lille land strækker den samlede Margueritrute sig over mere end 4.200 km, og kommer ud i alle små afkroge af Sjælland, Fyn og Jylland. På ruten kan I opleve steder i Danmark, I måske aldrig havde tænkt som rejsemål. Margueritruten kommer forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder, forbi lækre økologiske spisesteder, gennem landets smukkeste natur og ud på de skønneste danske færgeruter.

Margueritruten strækker sig fra det nordligste Sjælland til det nordligste Jylland og I passerer aldrig den samme vej to gange. I kører på landeveje og hovedveje, og der er kun ét enkelt sted, hvor I må og skal sætte farten op - på turen over Storebæltsbroen, hvis I altså vælger den vej.

Snup en friskfanget på vandvejen

Nogle gange er den hurtigste vej gennem sommerlandet det samme, som at snyde sig selv. Det kan være fristende, men hvorfor ikke afprøve den rolige tur, hvor vi kan glemme hverdagens stress og jag, og hvor chaufføren også kan nå at nyde alt det, der suser forbi. Undervejs på Margueritruten er der mulighed for rendyrket afslapning, eksempelvis med overnatning på hoteller og gamle kroer. Det kan også sagtens blive til en afstikker med fiskestang eller en tur gennem det idylliske landskab ved Stillebækken, som dannede rammen om historierne fra Morten Korch.

Følger I ruten fra Sjælland ned over Falster og Lolland, kommer I til færgelejet ved Tårs. I Tårs kan I hoppe ombord på Langelandsfærgen, som sejler jer direkte til Spodsbjerg. Og der er mange gode grunde til at tage en afstikker til ”vandvejen”. På turen med Langelandsfærgen får alle i bilen mulighed for at nyde den smukke udsigt, og til at stille sulten med lækre fiskefrikadeller lavet på friskfanget fisk fra Kutterfisk i Spodsbjerg. Har I børn med på overfarten, er der rig mulighed for leg i færgens legeområde, mens de voksne mæsker de friskfangede i sig.

Bybøller på landevejen

Fra Spodsbjerg fører Margueritruten jer til slotsbyen Tranekær på Langeland, hvor I kan opleve både kunst, natur og kultur. På Langeland kan I også besøge Langelandsfortet, Langelands Vilde Heste eller gøre et ophold under Langelandsfestivalen fra den 21.-28. juli.

Når I har oplevet Langeland kan I vende tilbage til Margueritruten i Tranekær, og fortsætte via Tullebølle forbi byerne Kassebølle og Simmerbølle mod Svendborg på Fyn. Fortsætter I mod det nordlige Fyn kan I fange Margueritruten ved Kværndrup, hvor Egeskov slot kan opleves, eller I kan snuppe endnu en tur på ”vandvejen” mod det sydlige Jylland. Danmark byder nemlig på flere smukke færgeoverfarter, og Alsfærgen Bøjden-Fynshav er bestemt en af dem.

Tag en smidig tur med færgen, over det sydfynske øhav og kør i land på smukke Als. Hvis I husker at oprette en Færgen Bizz aftale kan I rejse med særlige vilkår, hvor I betaler via jeres konto hos Brobizz A/S. 

Som en lille bonusinfo kan vi nævne, at I får rabatter hos nogle af de store fynske parker og museer, hvis I har en maks. 7 dage gammel færgebillet fra Langelandsfærgen eller Alsfærgen i hånden – endnu en god grund til, at tage en afstikker til vandvejen.

Planlæg ruten hjemmefra

Planlæg hele ruten hjemmefra ved at hente den samlede Margueritrute til jeres gps.

Sæt din bizz i forruden og hent Margueritruten til din GPS lige her!

I kan også se det fulde kort over ruten på Udinaturen.dk.

Før du kører

Du skal lige vide, at vi har en side, hvor vi har samlet informationer, om de steder i Danmark, hvor du kan anvende din bizz som betaling. Det kan være en god idé at læse hvor og hvordan, før du kører! Du kan nemlig opnå en række fordele og rabatter, hvis du laver en særlig aftale direkte med vores samarbejdspartnere.

Land: Danmark
Sprog: Dansk

Land: Danmark
Sprog: Dansk