Hvad søger du?

28 marts 2022

Slut med Badehotellet, men ikke med hyggen

Godt nok er den 9. sæson af Badehotellet slut (*snøft*), men du behøver ikke gå ned på badehotelshygge af den grund.

Photo by Marten Bjork on Unsplash

De sjællandske kyster bugner af lækre bade- og strandhoteller, hvor mor og far kan koble af i påsken, mens børnene er på besøg hos bedsteforældre eller anden familie.

Vi har selv en række destinationer på ønskelisten og påsken kunne meget vel blive dagene, hvor vi smutter afsted. Langs den sjællandske kyst, ser top tre sådan ud:

Kalundborg
I Kalundborg er der skønt! Og der er et badehotel med moderne indretning, lækker mad og en udsigt, der får tankerne til at svæve langt over skyerne. Selve Kalundborg by byder på middelalderlige arkitektur og byens vartegn, Vor Frue kirke med de fem tårne.

Gilleleje
I Gilleleje er der fiskerstemning og gamle bindingsværkshuse, som bringer tankerne tilbage til en god Morten Korch film. Her får I charme og idyl og mulighed for at nyde både hinanden og Kulturhavnen, hvor I kan få en på opleveren med kulturelle arrangementer og arkitektur i mesterklassen.

Tisvildeleje
Her kan du give dit hjertets udkårne eventyr og magi. Når I har rejst jer fra morgenbuffeten på byens kystnære bade- eller strandhotel, kan I lade turen gå til Troldeskoven i Tisvilde Hegn. Skoven har været fredet i 100 år og skovens træer drejer og snor sig i former, der er værd at tage billeder af til mindebogen om påsken 2022 i Danmark.

TIP: En simpel Google Maps søgning (søgeord: strandhotel Sjælland) giver jer en oversigt over alle kystnære sjællandske hoteller og bed & breakfasts.

For børnefamilien

Står påsken i børnenes tegn, er der også masser af oplevelser for hele familien spredt godt ud over det sjællandske landskab. Her kommer et lille udpluk fra syd og nord.

Der, hvor de har stjålet e’et fra kaffe
Tag børnene et smut med til det sydsjællandske - der, hvor de drikker kaff’ og putter e’et i deres tee. Sydkyst Danmark byder på aktiv påskeferie med alt fra klatreture under trætoppe, labyrintsjov for hele familien, æggepyntning, popcorn over bål til fossiljagt på den mønske klint. På turen mellem Næstved og Møn kan I gøre et stop ved det gamle Gåsetårn i Vordingborg, som er opført ca. 1362 og i dag er en slotsruin, der vækker minder om en svunden tid. Omkring tårnet er der masser af areal at boltre sig på eller at hygge med den medbragte madkurv.

Syre i benene i Nordsjælland
Om I er til fiskeklapning, cykelture eller slots- og dyrehaver, så bugner Nordsjælland af fede oplevelser. Besøg rørebassinerne på Hundested Havn eller lad jer forundre af den smukt anlagte have i Frederiksborg slotshave. Har I cyklerne med på ferie, kan I få syre i benene på de skiltede cykelruter på Nordkyststien, der strækker sig gennem Helsingør, Gilleleje og Hundested.

Læs også: Tag en slapper på kør selv-ferien, hvor vi inspirerer til en køretur langs Margueritruten, der dækker hele Danmark (minus Bornholm).

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk