Min Konto er lukket fra mandag d. 4. marts kl. 16 til tirsdag d. 5. marts kl. 9 grundet systemopdateringer.

Hvad søger du?

9 maj 2022

Nu kan nummerpladen bruges til betaling på de store broer

Fremover kan man som lastbilkunde på Storebæltsbroen og Øresundsbron bruge nummerpladen til at betale for turen. Det er Brobizz A/S, som lancerer løsningen, og den er blot den første i rækken af nye digitale produkter på vej.

Fleksibel løsning for kunderne

I stedet for at have en fysisk bizz i lastbilen, kan fx en vognmand eller speditør benytte nummerpladen til at betale og registrere turen over broen. Betalingen er baseret på den såkaldte ANPR-teknologi, hvor nummerpladen aflæses af et kamera, når lastbilen ankommer til betalingsanlægget. Samtidig sker fakturering for turen automatisk.

”Vi ønsker at tilbyde en mere fleksibel løsning, som ikke kræver, at en speditør med 1.000 biler skal have en bizz ud i hver eneste lastbil. Vi ved fra vores kunder, at det kan være en krævende opgave at administrere de mange bizz ‘er. Det skal nummerpladeløsningen lave om på, siger Henrik Heller Esberg, direktør i Brobizz A/S.

På vej mod en mere digital fremtid

Selvom nummerpladeløsningen kun er et supplement til den velkendte bizz, der som en fysisk enhed kommunikerer med betalingsanlægget, er det samtidig første skridt på vejen mod at matche den digitale udvikling på samme måde, som forbrugerne har skiftet et fysisk kreditkort ud med digitale betalingsløsninger på mobilen.

- Vi styrker vores produkter og selvbetjeningsunivers betydeligt i 2022 med en langsigtet ambition om at have 100 pct. digitale produkter og løsninger. Det vil sige en langsigtet ambition om, at der ikke er behov for ekstra fysiske enheder i lastbilerne til betaling, siger Henrik Heller Esberg.

Nummerpladeløsningen vil ligesom med en fysisk bizz give adgang til grøn rabat på Storebæltsbroen, hvor man som erhvervskunde opnår 13 pct. rabat på turen, hvis ens køretøjer opfylder Euronorm 6 kravet eller er en brint- eller elbil.

Kort om nummerpladebetaling

  • Brobizz lancerer nummerpladebetaling i maj 2022. Den kan foreløbigt bruges til at betale med på Storebæltsbroen og Øresundsbroen
  • Det er gratis for kunderne at tilmelde sig nummerpladebetaling
  • Løsningen er fleksibel, og man kan nemt slette og oprette nummerpladeproduktet efter behov.
  • Nummerpladebetaling er 100 pct. digitalt, og man behøver ikke en bizz.
  • Nummerpladebetaling giver adgang til grøn rabat på Storebæltsbroen på samme måde som en fysisk bizz.
  • Virker til lastbiler indregistreret i: Danmark, Sverige, Norge og Litauen
  • Virker snart til flere lande: Polen, Letland, Rumænien og Bulgarien
  • Du kan køre 20 min. efter oprettelse på Storebæltsbroen. Dog skal du kreditgodkendes først, hvis du er ny fakturakunde
  • Hvis du har tilknyttet Bropass business til nummerpladebetalingen, kan du også køre på Øresundsbroen efter 20 min. Alternativt går der op til 24 timer.

Her får du mere at vide om nummerpladebetaling til lastbiler

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk