Privatlivspolitik - BroBizz A/S

Denne privatlivspolitik vedrører din brug af hjemmesiden www.brobizz.com, BroBizz A/S’ produkter og tjenester samt BroBizz App (”app”).

BroBizz A/S vil gerne tilbyde en overskuelig og brugervenlig hjemmeside og app med tilbud og information, der er relevant for dig.

For at det kan lade sig gøre, bruger vi teknologier, der kan indsamle, behandle og sortere oplysninger om, hvordan du og andre besøgende bruger vores hjemmeside. Informationerne bruges først og fremmest til at forbedre brugervenligheden samt i det redaktionelle arbejde med at videreudvikle hjemmesiden og vores app.

Nedenfor kan du læse om de oplysninger, vi indsamler, hvordan vi behandler dem, samt hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer.

Du accepterer nedenstående privatlivspolitik, når du benytter hjemmesiden brobizz.com, BroBizz A/S’ produkter og tjenester samt BroBizz' App.

Se også vores cookiepolitik

Privatlivspolitik

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan BroBizz A/S (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger i forbindelse med udbuddet af hjemmesiden brobizz.com, din brug af BroBizz A/S’ produkter og tjenester samt BroBizz' App. 

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores privatlivspolitik, ligesom vi ikke indsamler oplysninger, der kan henføres til dig, uden at vi også fortæller dig om, hvordan du kan undgå det.

1. Dataansvarlig

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, er:

BroBizz A/S
CVR-nummer: 31 85 48 22

Adresse: 
Vester Søgade 10
1601 København V

Telefon: +45 33 44 34 00
E-mail: persondata@brobizz.com​

(Herefter kaldet "BroBizz")

2. Beskrivelse af behandlingen

Formål #1 - Bestilling og administration af din aftale med BroBizz A/S (Privat/Erhverv)

a) Levering af ydelser i forbindelse med din aftale med BroBizz A/S: Personoplysninger anvendes med henblik på at administrere din aftale med BroBizz A/S og anvendelsen af din sender/enhed til elektronisk betalingsopkrævning (herefter "sender/enhed"). BroBizz A/S kan desuden modtage eller dele personoplysninger om dig med vores samarbejdspartnere, når dette er nødvendigt for en aftale, som du måtte have eller indgår med dem.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

BroBizz Privat-aftale:

Navn*, postnummer*, by*, land*, e-mail*, telefonnummer, nummerplade på motorkøretøj, køretøjstype, vægt, miljøklasse (afhængig af hvilken en operatør du anvender køretøjet hos) betalingskortoplysninger*, evt. bank og kontonummer, samt oplysninger om forbrugshistorik, herunder transaktioner ved anvendelse af din sender/enhed, samt evt. oplysninger om, at du er bruger af BroBizz App eller er kunde hos én af BroBizz A/S' samarbejdspartnere.

BroBizz Erhverv-aftale:

Alle ovenstående oplysninger samt virksomhedsnavn*, CVR-nr. * og kontaktperson*.

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.b (Nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som du er part i).

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med, herunder i forbindelse med bestilling, eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden
  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Operatører, der accepterer din sender/enhed. Se oversigt over operatører, der accepterer din sender/enhed:
    - Personbiler under 3.500 kg (BroBizz og PayByPlate)
    - Køretøjer over 3.500 kg (BroBizz)
    - Køretøjer over 3.500 kg (EuroBizz)
  • Samarbejdspartnere, når det er nødvendigt for at indgå en aftale med dig.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

  • Stamoplysninger om dig som kunde opbevares, så længe der eksisterer et kundeforhold og maksimalt 3 år efter ophør af aftaleforholdet. 
  • Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.
  • Stamoplysninger om dig som kunde og oplysninger om dine transaktioner i relation til din aftale med BroBizz A/S om brug af en EuroBizz-sender opbevares i op til 5 år efter, at aftalen mellem BroBizz A/S og Telepass S.p.A er ophørt.

Formål #2 - Bestilling og administration af din aftale med BroBizz A/S samt anvendelse af nummerpladegenkendelse (PayByPlate)

a) Levering af ydelser i forbindelse med din aftale med BroBizz A/S: Personoplysninger anvendes med henblik på at administrere din aftale med BroBizz A/S og anvendelsen af nummerpladegenkendelse (PayByPlate). BroBizz A/S kan desuden modtage eller dele personoplysninger om dig med vores samarbejdspartnere, når dette er nødvendigt for en aftale, som du måtte have eller indgår med dem.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

  • Nummerplade på motorkøretøj*, navn*, postnummer*, by*, land*, e-mail*, telefonnummer, køretøjstype, vægt, miljøklasse (afhængig af hvilken en operatør du anvender køretøjet hos) betalingskortoplysninger*, evt. bank og kontonummer, samt oplysninger om forbrugshistorik, herunder transaktioner ved anvendelse af Nummerpladegenkendelse (PayByPlate), samt evt. oplysninger om, at du er bruger af BroBizz' App.
  • Vi opbevarer/modtager ikke billeder af din nummerplade ved din brug af nummerpladegenkendelse, men alene oplysning om at din nummerplade er blevet anvendt til brug for afregning.

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
  • Operatører der accepterer Nummerpladegenkendelse (PayByPlate). Den fulde liste kan findes her.
  • Offentlige myndigheder, herunder det centrale motorregister.
  • Samarbejdspartnere, når det er nødvendigt for at indgå en aftale med dig.

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.b (nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som du er part i).

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med, herunder i forbindelse med bestilling, eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden
  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Operatører der accepterer Nummerpladegenkendelse (PayByPlate). Listen kan findes her.
  • Samarbejdspartnere, når det er nødvendigt for at indgå en aftale med dig.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

  • Stamoplysninger om dig som kunde opbevares så længe der eksisterer et kundeforhold og maksimalt 3 år efter ophør af aftaleforholdet.
  • Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #3 - Optimering af hjemmeside og app samt profilering og måling af kundetilfredshed

a) Optimering af brugeroplevelse på hjemmeside og app: Personoplysninger indsamles ved din brug af vores hjemmeside og app. Disse oplysninger bruger vi til statistiske formål samt til at optimere brugeroplevelsen på vores hjemmeside, app og de ydelser, vi tilbyder. Se nærmere herom i vores cookie-politik.

b) Statistik og markedsføring: Personoplysninger anvendes til statistik samt markedsføringsmæssige formål, herunder at målrette vores kommunikation med dig på baggrund af dine interesse- og fokusområder samt sende dig relevant markedsføring, hvis du har samtykket hertil. Vi kan til brug for målretning af vores markedsføring foretage sammenstilling af personoplysninger eller profilering til brug for målretning af vores markedsføring. Vi beriger desuden dine oplysninger med statistiske oplysninger. Såfremt du har tilladt adgang til din geografiske placering via BroBizz' App, vil oplysningen om din placering blive anvendt til at vise, hvilke af de operatører, som vi har et samarbejde med, der er i nærheden af dig.

c) Kundetilfredshedsundersøgelser: Personoplysninger anvendes i forbindelse med kundetilfredshedsundersøgelser. Vi bruger dine oplysninger til fra tid til anden at fremsende tilfredshedsundersøgelser med henblik på at forbedre vores services og den generelle kundeoplevelse.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, adresse, e-mail*, telefonnummer, IP-adresse, cookies samt geografisk lokation og tekniske oplysninger om din enhed (f.eks. mobiltelefon, tablet og/eller computer).

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig
  • Online-kilder f.eks. sociale medier, der er offentligt tilgængelige
  • Offentligt tilgængelige registre

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af BroBizz A/S’ legitime interesser, herunder:
    - Markedsføringsformål og statistik
    - Optimering af hjemmeside og app
    - Måling af kundetilfredshed til brug for forbedring af vores services
  • Behandling af placeringsbaserede oplysninger (geografisk lokation) er baseret på din tilladelse, som du giver os ved at aktivere de placeringsbaserede oplysninger i app’en. Du kan til enhver tid tilbagekalde din tilladelse til vores behandling af dine placeringsbaserede oplysninger ved at slå funktionen herfor fra på din enhed (eks. mobiltelefon, tablet og/eller computer).

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med i forbindelse med optimering af din brugeroplevelse, herunder i forbindelse med bestilling eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden og i app'en.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

  • Stamoplysninger slettes senest 3 år efter indsamlingen.
  • Cookies slettes i henhold til BroBizz' cookie politik. Se cookiepolitik

Formål #4 - Tilmelding til nyhedsbrev

Nyhedsbreve: Administration af nyhedsbreve:
Personoplysninger anvendes til markedsføringsmæssige formål, herunder at målrette vores kommunikation med dig på baggrund af dine interesse- og fokusområder, herunder ved fremsendelse af nyhedsbreve.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

  • Navn*, e-mail*, postnummer*.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.a (Samtykke)

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

Oplysninger deles ikke.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

  • Op til 2 år efter din tilbagekaldelse af samtykket til Nyhedsbrevet
     

Formål #5 - Øvrige henvendelser til BroBizz

a) Behandling af henvendelser til BroBizz’ kundeservice

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

a) Almindelige personoplysninger:

  • Navn, e-mail, telefonnummer samt øvrige oplysninger, som din henvendelse måtte vedrøre.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af vores legitime interesser, herunder:
    - Besvarelsen af henvendelser)
  • GDPR artikel 6.1.B (Nødvendig for opfyldelse af aftalen med den registrerede).

Modtagere

Vi deler oplysninger med følgende modtagere:

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

  • Op til 6 måneder fra den endelige besvarelse af henvendelsen.
  • Henvendelser der vedrører din aftale med BroBizz slettes senest 3 år efter afslutningen af kundeforholdet.
  • Henvendelser vedrørende indsigelser mod betalinger opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #6 - Bistand til dig via en samarbejdspartner, som du har en aftale med

BroBizz A/S’ behandling af dine oplysninger i henhold til BroBizz A/S’ aftale med en samarbejdspartner, som du har en kundeaftale med (kunder der har en kundeaftale med Telepass S.p.A, UTA, FDE, Trafineo).

a) Til opfyldelse af en aftale mellem BroBizz A/S og en samarbejdspartner, som du har en kundeaftale om elektronisk betalingsopkrævning med, behandler BroBizz A/S dine personoplysninger, når du anvender elektronisk betalingsopkrævning i Skandinavien og i nogle tilfælde udvalgte områder i Europa: Personoplysninger anvendes med henblik på at indsamle og videregive dine personoplysninger til samarbejdspartneren, således at du ved brug af den valgte løsning om elektronisk betalingsopkrævning kan blive opkrævet korrekt i medfør af din aftale med samarbejdspartneren.

b) Til opfyldelse af en aftale mellem BroBizz A/S og en samarbejdspartner, som du har en kundeaftale om elektronisk betalingsopkrævning med, behandler BroBizz A/S dine personoplysninger i forbindelse med bistand til at indgå rabataftaler på dine vegne med udvalgte operatører.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Ad a) Almindelige virksomheds- og personoplysninger:
Oplysninger om forbrugshistorik, herunder transaktioner ved din anvendelse af elektronisk betalingsopkrævning i Skandinavien og i nogle tilfælde udvalgte områder i Europa.

Ad b) Almindelige virksomheds- og personoplysninger:
Virksomhedsnavn*, CVR-nr. *, kontaktperson*, postnummer*, by*, land*, e-mail* samt telefonnummer, nummerplade på motorkøretøj, køretøjstype, vægt, miljøklasse, identifikationsnummer på din sender/enhed (afhængig af hvilken en operatør du anvender køretøjet hos).

*= obligatoriske oplysninger, som skal udfyldes af dig ved aftaleindgåelsen med de udvalgte operatører.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.b (Nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som du er part i).

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med, herunder i forbindelse med bestilling eller anden overførsel af indholdet på hjemmesiden
  • Leverandører og forhandlere, herunder IT-leverandører, support, vareleverandører og finansielle institutioner, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed
  • Operatører, der accepterer det af dig valgte automatiske betalingsmiddel. Den fulde liste kan findes her:
    - Personbiler under 3.500 kg (BroBizz og PayByPlate)
    - Køretøjer over 3.500 kg (BroBizz)
    - Køretøjer over 3.500 kg (EuroBizz)
  • BroBizz A/S’ samarbejdspartner, som du har en aftale med om din brug af den valgte løsning for elektronisk betalingsopkrævning.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

Ad a): Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Ad b): Personoplysninger om dig som kunde opbevares, så længe der eksisterer et kundeforhold og maksimalt 3 år efter ophør af aftaleforholdet.

Formål #7 BroBizz-sider på sociale medier

BroBizz har en fanside eller en virksomhedsside på sociale medier, som du kan besøge og anvende. BroBizz er sammen med det sociale medie fælles dataansvarlig for indsamling af personoplysninger om dig, når du besøger vores side på det sociale medie.
 
 

Kategorier af personoplysninger

Du kan læse i Facebooks privatlivspolitik, hvilke oplysninger som indsamles og hvordan disse behandles, når du besøger BroBizz’ Facebook-side. Læs mere om Facebooks privatlivspolitik her.
 
Du kan læse i Linkedins privatlivspolitik, hvilke oplysninger der indsamles, når du besøger BroBizz’ virksomhedsside på Linkedin, samt hvordan oplysningerne behandles. Læs mere om LinkedIns privatlivspolitik her.
 
BroBizz behandler i øvrigt de oplysninger om dig, som du sender til BroBizz, f.eks. i forbindelse med en direkte henvendelse fra dig til os på en af ovenstående platforme. Dette vil typisk være navn og dit spørgsmål til os.
 

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:
  • Direkte fra dig

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:
  • GDPR artikel 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesser for BroBizz, nemlig opnåelse af kendskab til brugerne af BroBizz’ sider på sociale medier, samt kommunikation med selvsamme brugere.)

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:
  • Leverandører, herunder IT-leverandører og mediebureauer, som vi samarbejder med i forbindelse med kommunikationen med dig samt opnåelse af vores kendskab til dig som bruger af siderne.  

Opbevaring

BroBizz opbevarer ikke, og har ikke adgang til, oplysninger om din online-adfærd, hvilke indsamles af Facebook. Oplysningerne opbevares af Facebook som beskrevet i Facebooks privatlivspolitik.
 
BroBizz hverken opbevarer, eller har adgang til, de oplysninger om din online-adfærd, som indsamles af LinkedIn. Oplysningerne opbevares af LinkedIn som beskrevet i LinkedIns privatlivspolitik.
 
Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.
  • Op til 6 måneder fra den endelige besvarelse af henvendelsen.
  • Henvendelser der vedrører din aftale med BroBizz slettes senest 3 år efter afslutningen af kundeforholdet.
  • Henvendelser vedrørende indsigelser mod betalinger opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

Formål #8 – Optagelse af telefonsamtaler

Optagelse af telefoniske henvendelser til BroBizz’ kundeservice med henblik på kvalitetssikring og uddannelsesbrug. 

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:
a) Almindelige personoplysninger:

  • Navn, telefonnummer samt øvrige oplysninger, som din henvendelse måtte vedrøre.

Kilder

Vi indsamler oplysninger fra følgende kilder:

  • Direkte fra dig

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger som beskrevet, baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • GDPR artikel 6.1.a (Samtykke)

Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Leverandører, herunder IT-leverandører, som vi samarbejder med i forbindelse med optagelse og opbevaring af din telefonsamtale.

Opbevaring

Vi vil opbevare personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt:

  • Op til 3 måneder fra tidspunktet for optagelsen af din samtale. 

3. Overførsler til lande uden for EU/EØS

Vi kan i særlige tilfælde overføre dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS (USA og Canada). Overførsler til disse tredjelande vil kun ske til specifikke formål, som nævnt under afsnit 2, og vi vil altid sikre, at der er fornødne garantier på plads, når der sker en overførsel til et land uden for EU/EØS.

Overførslerne vil ske i medfør af Privacy Shield-ordningen, der er indgået mellem Europa og USA. Overførslen til Canada vil ske i medfør af Kommissionens standardkontrakter, som publiceret af Kommissionen, eller ved andre kontrakter godkendt af kompetente myndigheder. Du har mulighed for at få en kopi af kontrakt/aftale-overførselsgrundlaget ved at kontakte os på persondata@brobizz.com

4. Pligtmæssig information

Oplysningerne markeret med * er obligatoriske. Hvis du ikke giver disse oplysninger, kan der ikke oprettes en aftale med BroBizz A/S.

5. Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder:

  • Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger. Hvis du ønsker at ændre i afgivne kortoplysninger, kan dette ske via BroBizz' hjemmeside eller i vores app.
  • Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.
  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke.
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte persondata@brobizz.com eller tlf. 70 20 70 49.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Senest opdateret: 17. oktober 2019