Hvad søger du?

28 juni 2022

Tag familien med på sommertur i Østdanmark

Sommer i Danmark er skønt, og Østdanmark byder på fantastiske oplevelser for hele familien. Mulighederne er mange og spænder lige fra storbyferie i København, vandretur syd for Sjælland eller en smuttur til Roskilde.

Tag på vandretur syd på

Turen behøver ikke at gå til Spanien for at opleve vandreruter i verdensklasse. Vi har dem faktisk lige her i Danmark, blandt andet på Møn.

Den 175 km lange vandrerute Camønoen snor sig rundt på øerne Møn, Nyord og Bogø. Det svarer til ca. 250.000 skridt, og langs ruten vil I opleve småbyer, strand, skov, klinter og flade strækninger med betagende udsigter. Camønoen har flere alternative ruter med forskellige sværhedsgrader, og der er derfor noget for de fleste, alt efter om I er en småbørnsfamilie eller har huset fuld af teenagere. Langs ruten er der mulighed for overnatning. I kan blandt andet tage en nat eller to i telt, shelter eller på bed and breakfast.

Oplev historien, tag en dukkert og spis godt på storbyferien

København emmer af Danmarks historie og byder på kulturelle oplevelser for hele familien. I kan f.eks. besøge Rosenborg Slot i Kongens Have. Opført af Christian 4. i årene 1606-1633 fremstår slottet usædvanligt velbevaret og gemmer den dag i dag stadig på mange danske kongers og dronningers mest dyrebare skatte. Et sikkert hit for hele familien!

Hvis I har fået varmen af at vandre rundt i København, kan I passende tage havnebussen til et af de mange københavnske havnebade. Tag en dukkert i havnebadet på Islandsbrygge eller ved Kalvebod Brygge. Husk at det kun er tilladt at bade indenfor de afmærkede områder i havnen. 

Lige meget om I er til Michelin gastronomi eller en hurtig durum på Nørrebro, så har København det hele. Det er altid svært at enes, når familien skal spise ude. De voksne vil have specialiteter og slow food og børnene italiensk eller sushi, eller var det lige omvendt? Det er der heldigvis løsninger på. Besøg et af byens madmarkeder f.eks. Reffen på Refshaleøen, hvor I vil opleve madboder med specialiteter fra hele verden. 

En smuttur til Roskilde

Hvis I har fået nok af storbyen og har brug for lidt luftforandring, kan en tur til Roskilde anbefales.

Byen ligger ca. 30 minutters kørsel fra København og menes at være fra år 980. Det gør den til en af Danmarks ældste byer og rummer derfor helt naturligt en spændende historie.

Roskilde voksede under vikingetiden og blev på få år rigets mægtigste by. Her var den hjemsted for både konge og biskop og selvom byen ikke længere kan kalde sig rigets mægtigste, er den i dag et besøg værd for hele familien.

I Roskilde kan I blandt andet se den smukke Roskilde Domkirke, der står på UNESCOs Verdensarvsliste. Ved Roskilde Havn kan I høre historier om og prøve de skibe, som vikingerne sejlede med når de drog ud på togter. Det er noget, som børnene helt sikkert vil fortælle vennerne om, når de er tilbage i skolen.

TIP til turen:

Tjek sommertrafikken over Storebæltsbroen her, så du kan planlægge at køre på de mindre travle tidspunkter. Betal med bizz eller nummerplade i de grønne Ekspresbaner - så undgår du ekstra ventetid, og du får den billigste tur. 

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk