Hvad søger du?

3 februar 2022

Planlæg turen og undgå bilkø på vinterferien

Bilkø, Stau, trafikstockning, trafikkork, ingorgo stradale - uanset om du skal mod nord eller syd, så er vinterferien for kort til at holde stille på vejen. Med lidt god planlægning kan I finde det helt rigtige tidspunkt at køre på.

Danskernes foretrukne skiferiesteder er Norge, Sverige og Østrig. Nogle smutter også en tur til Italien, og når kursen er sat mod det sydlige, går ruten ofte gennem Tyskland. Her har vi samlet et overblik over hjemmesider, hvor du kan orientere dig om vintertrafikken.

Et godt udgangspunkt

Når bilferiens ruteplanlægning starter i Danmark, er det jo meget rart med et lille overblik over den aktuelle danske trafiksituation.

Skal I krydse Storebæltsbroen kan I altid følge med i trafikken på Storebælts hjemmeside. I kan også holde jer orienteret på Vejdirektoratets side, hvor I finder et danmarkskort med live oversigt over vejarbejde, spærrede veje og en side med overblik over vintertrafikken i Danmark.

Mod vores nordiske naboer

Mange danskere kører på vinterferie i de lidt mere nordlige egne af Skandinavien. Kører I mod vores svenske naboer for at spænde skiene på, anbefaler vi, at I tjekker situationen på de svenske motorveje ud på Trafikverkets Trafikinformation. I kan også hente informationer på Trafiken.nu, som er delt i regionerne Göteborg og Stockholm.

Skal I videre gennem Sverige mod Norge er det værd at klikke lidt rundt på det norske vejvæsens hjemmeside, hvor I kan holde jer opdateret om vigtige trafikmeldinger.

To på den tyske Autobahn

Hvis kør selv-ferien går mod de sydligere himmelstrøg ned gennem Tyskland, er det en god idé at tjekke hjemmesiden Verkehrsinfo eller den tyske bilklub ADACs side for trafikinformation, før I smutter.

Brennerpas og bjergkørsel i Østrig

Uanset om Østrig er skiferiens endemål eller I blot skal krydse landets bjerge for at køre til Italien, er det oplagt lige at orientere jer om trafiksituationen på den østrigske bilklub ÖAMTCs hjemmeside.

Familievenlige italienske pistekilometer

Turen gennem Østrig har for mange danskere Italien som slutdestination om sommeren, men vidste du, at Italien også byder på utallige familievenlige skisteder med kilometerlange pister?

Spænd tagboksen på og tag turen til det skønne land med den dejlige natur og det gode køkken. Gør jer selv den tjeneste at tjekke det italienske vejdirektorat Autostrades hjemmeside ud, før I kører.

 

Rigtig god vinterferie!

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk