Hvad søger du?

18 maj 2022

3 tips til dine fridage i foråret

Er du en af de heldige der holder fri, når Himmelfartsferien og Pinsen rammer os i maj og juni, kan du roligt læse videre her. Vi har nemlig samlet inspiration til naturskønne steder og kriblende oplevelser, som du kan sætte kurs mod.

Borgruiner, røg og ekko

Har du aldrig været på Bornholm, eller er det familiens foretrukne tilflugtssted? Ferie på Bornholm er indbegrebet af afslapning og god stemning, når røgerier og natur byder på lækkerier for både mave og øjne, og øen er spækket med fantastiske oplevelser, som man sagtens kan nå i “flyvefartsferien”.

Tag eksempelvis på tur og udforsk den gamle borgruin Hammershus eller lad jer bjergtage af Opalsøen, der er opstået ud af stenarbejderes granitbrydning på Nordbornholm.

Du kan ogsååå åå å

... tage familien med et smut forbi Ekkodalen, som er den længste sprækkedal på Bornholm, hvor du finder en mere end 200 år gammel fredet skov. Ekkodalen byder samtidig på masser af muligheder for gode lange vandreture – det er ren balsam for sjælen.

TIP: Hvis et smut over Øresundsbron er det hurtigste for dig, på turen mod Bornholm, skal du blot sætte din bizz i forruden og huske at tilmelde dig en ØresundGO-aftale. Læs mere om bizz og Øresundsbron her.

Læs med her, hvis du skal sejle direkte mellem Køge og Rønne og her, hvis du skal et smut over Øresund på vejen.

Gå på jagt efter de ottebenede i Himmelfartsferien

Ved du ikke, hvad du skal lave med børnene i Kr. Himmelfartsferien? Så vil vi gerne tippe jer om, at I kan finde fugleedderkopper* i Danmark. Jo! Den er god nok. Find jeres indre naturvejleder frem og læs videre her.

I kan finde edderkopperne på Bornholm og flere steder på Fyn, Sjælland og i Jylland. Den danske fugleedderkop er af arten Atypus affinis, og dens spind og hunnerne, kan man finde året rundt. Hvor sejt vil det lige være at komme tilbage i skolen og fortælle, at man har været på jagt efter vaskeægte fugleedderkopper i den danske natur? Husk kameraet, så det kan dokumenteres.

TIP til tippet: Det kan godt være, at I skal pakke luppen, for det er faktisk ret svært at spotte edderkoppen. Det er nogle gange nemmere at opdage dens spind, som den former som et rør, der stikker op over jordoverfladen.

Vi siger god kriblende fornøjelse!

Tag en nat under åben himmel og se pinsesolen danse

I nogle familier er der tradition for at stå (meget) tidligt op 2. pinsedag og køre af sted på “pinsetur”, så alle kan se pinsesolen danse. “At se pinsesolen danse” er et gammelt udtryk, og man mener, at det oprindeligt stammer tilbage fra 1800-tallet.

Pinsen byder ofte på godt vejr i Danmark, og måske har I mod på en overnatning i naturen – der findes masser af dejlige steder i hele Danmark, hvor I enten kan slå telt op eller lege først-til-mølle med andre familier, om de shelters, som er opsat i landet.

TIP: Hos Naturstyrelsen ved de alt om naturen og de har samlet et interaktivt kort over alle de steder, hvor du kan invitere fruen, børnene, vennerne eller hunden med på overnatning i det fri. Vær opmærksom på, at det ikke er alle shelters, der er ejet af eksempelvis Naturstyrelsen. Nogle shelters står på privat grund, og du skal undersøge muligheden for at bruge dem. Du finder kortet på Naturstyrelsens hjemmeside.

 

*Kilder: livsstil.tv2.dk // naturbasen.dk // naturstyrelsen.dk // bornholminfo.dk

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk