Hvad søger du?

10 august 2018

Kør på weekendtur i det svenske

Der findes mange måder at være weekendrejsende i Sverige på. Her giver vi vores bud på en weekendtur, som vi rigtig gerne vil på i vores naboland. Vi håber, det kan inspirere jer til en Sverigestur.

Ønskeliste for weekend-vandreture

Vi har en kollega, der ofte rejser til Sverige for at vandre. Hver gang hun kommer hjem, fortæller hun så smukt og malerisk om naturen og den helt særlige oplevelse det er, at stå ud af teltet om morgenen og at ”få øjne” til kæmpe klipper og skovsøer, der strækker sig så langt øjet rækker.

Historierne har inspireret os til selv at gå på opdagelse på et landkort over Sverige. Derfor har vi her samlet tre steder, som vi virkelig gerne vil besøge. Måske en vandretur i Sverige er noget for dig. Her har du i hvert fald vores tre bud til inspiration.

Soteleden (70 km rute)

På en forlænget weekendtur, hvor der ikke er meget tid, gælder det om at finde nogle korte ruter. Soteleden er en rute på 70 km, så vi forestiller os, at vi godt kan nå den på en weekend, selvom vi er ret uprøvede ud i vandrelivet. Ruten er inddelt i etaper, og man kommer gennem skov, forbi klipper og møder både småbyer og sommerhuskvarterer. Det er nok en god idé at medbringe telt, selvom der på hele ruten er shelters, som man kan overnatte i - andre har måske fået samme weekend-idé, og så kan der være optaget på sovepladserne. Soteleden ligger i Sotenäs kommune nord for Göteborg.

Det er fornuftigt at planlægge, hvilke etaper der skal indgå i vandreturen, før man bevæger sig afsted. Vi vil starte med en tur i Nordens Ark Djurpark i Hunnebostrand - der kan man købe kort over etaperne.

Hvordan kommer du til Sverige? Brug nummerplade, når du skal betale - læs mere om nummerpladebetaling på Øresundsbron her

Kynneslingan (30 km rute)

Et sted, vi også gerne vil på vandretur er på vandrestien Kynneslingan i Kynnesfjells i Bohuslän. Den samlede strækning er 30 km lang, og på turen befinder man sig ikke langt fra Bohuslänskysten. Her er der virkelig noget at opleve – kysten og skærgården rummer små charmerende og hyggelige fiskelejer og landsbyer, og der er rigeligt plads til at finde ro og fordybelse i de flere hundrede år gamle landsbyer.

Du kan også snuppe en færgerute - brug nummerpladebetaling på Bornholmslinjen fra Køge til Rønne

Hallandsleden (450 km, fordelt på 27 dagsetaper)

Det er nok lidt urealistisk at skulle nå hele strækningen på Hallandsleden – den er nemlig 450 km lang. Til gengæld er den inddelt i 27 etaper, som er fordelt på tre områder; en nordlig, en mellem og en sydlig del.

Vi vil gerne snuppe en tur på den sydlige del, og har fundet ud af, at kilometerne er fordelt på denne måde:

Frodeparken - Döbla: 7 km
Döbla - Ryet: 12 km
Ryet - Gyltige: 16 km
Gyltige - Assman: 11 km
Assman - Mästocka: 16 km
Mästocka - Västralt: 19 km
Västralt - Ekegården: 18 km
Ekegården - Koarp: 13 km

Så det skulle nok være muligt at nå en god bid af strækningen på en forlænget weekend. Vi har undersøgt Hallandsleden på sydsverige.dk – se om I også kan finde inspiration der.

Gode sko og en let rygsæk er alfa og omega

På hjemmesiden sydsverige.dk kan I også finde god inspiration til at pakke en let rygsæk. Det er en rigtig god idé, at den ikke vejer for meget, når I skal bære den hele vejen på ruten. Og så er det naturligvis vigtigt, at huske et par gode vandresko og masser af vand.

Flere transportmuligheder

Rent logistisk er der flere måder at komme til Sverige på. Det kunne eksempelvis være via ”vandvejen” med ForSea Helsingør-Helsingborg. På færgen mellem Helsingør-Helsingborg er det muligt at bruge bizz som betalingsmiddel, ligesom du på Øresundsbron kan køre direkte gennem anlægget med nummerpladebetaling eller med din bizz i forruden.

Husk at tjekke vores Hvor og hvordan, før I sætter kurs mod bro eller færge – der har vi nemlig samlet alt det, som du kan med bizz og nummerpladebetaling.

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk