Hvad søger du?

Det skal du vide om grøn rabat på Storebælt

Grøn rabat gives kun til erhvervskunder, der kører grønt og har en Storebælt Erhverv-aftale og samtidig benytter automatisk betaling - i form af bizz eller nummerpladebetaling.

Forhold og betingelser for grøn rabat

Hvad består en Grøn rabat af?

Grøn rabat er en straksrabat på mindst 13% pr. tur på Storebælt. Rabatten gives til erhvervskøretøjer, der minimum opfylder Euronorm 6 eller er brint- eller elbiler, der er tilmeldt automatisk betaling, og som har en Storebælt Erhverv-aftale.

Hvornår indføres grøn rabat på Storebælt?

Grøn rabat for erhvervskøretøjer træder i kraft den 1. januar 2021.

Hvor stort er gebyret?

Gebyret er et engangsgebyr på kr. 200, og opkræves udelukkende på køretøjer fra øvrige lande. Er dit køretøj fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, UK, Holland og Litauen skal du ikke betale gebyr. I disse kan lande kan Storebælt foretage en digital validering af køretøjer i deres nationale motorregistre. I alle øvrige lande er dette ikke muligt, derfor er der forskel på et køretøj fra fx Norge og et fra Italien.

Hvorfor er der forskellige forhold for køretøjer fra forskellige lande?

I syv lande (Danmark, Norge, Sverige, Finland, UK, Holland og Litauen) kan Storebælt foretage en digital validering af køretøjer i deres nationale motorregistre. I alle øvrige lande er dette ikke muligt, derfor er der forskel på et køretøj fra fx Norge og et fra Italien.

Kunder og samarbejdspartnere

Hvad er Euronorm 6?

Euronorm 6 fortæller om køretøjets miljøegenskaber. Diesel- og benzinbiler har hver deres Euronorm, som løbende skærpes med nye krav til bilers udledning af skadelige stoffer. Du kan finde information om køretøjets Euronorm på køretøjets registreringsattest. Finder du ikke informationen på registreringsattesten, skal du kontakte SKAT/Motorregistret.

Hvilke krav skal jeg opfylde for at få grøn rabat?

For at få grøn rabat skal du have et køretøj, der opfylder Euronorm 6 eller er en brint- eller el-bil. Derudover skal du have en Storebælt Erhverv-aftale og betale med BroBizz eller PayByPlate.

Kan jeg fortsat flytte en bizz mellem forskellige biler?

Det anbefaler vi ikke at gøre. For at få grøn rabat, skal der nemlig være overensstemmelse mellem din bizz og det køretøj, den er placeret i. Dette er dit ansvar.

Kommer der også grønne rabatter til privatkunder?

I øjeblikket arbejder regeringens kommission for grøn omstilling af personbiler. Indtil den kommer med sit udspil, kan vi ikke sige noget om grønne rabatter til Privat-kunderne.

Får man grøn rabat på e-bookings?

Nej, der er ikke grøn rabat på e-booking. E-booking betragtes ikke som automatisk betaling.

Skal vi selv indtaste oplysningerne om vores biler?

Ja, du har som kunde ansvar for, at du får indtastet de korrekte informationer hos BroBizz A/S. Du taster køretøjets Euronorm/klasse under ’Mine aftaler’ i feltet ’Udstødningsklasse’.

Jeg har en hybrid-bil, får jeg så rabat?

Hybrid-biler har også Euronorm, og hvis den er minimum 6, får du Grøn rabat. Du vil kunne finde oplysningen på din reg. attest. Når du registrerer hybrid-bilen skal du vælge ’Benzin’ og derefter ’Hybrid’.

Hvad sker der, hvis jeg ikke indtaster oplysninger på min bil?

Så betaler du listepris for din tur over Storebælt.

Var denne artikel en hjælp?

Det er vi kede af, men tak for din feedback. Hvis du har et øjeblik vil vi gerne vide, hvad vi kan gøre bedre.

Land: Danmark
Sprog: Dansk

Land: Danmark
Sprog: Dansk