Hvad søger du?

Brobizz hjælper Schenkers køretøjer hurtigt og sikkert frem

Færre stop på turene og volumenrabat på Øresundsbron

Det bliver til en del ture over Storebælt og Øresundsbron, når man som DB Schenker er en af Europas største landevejsoperatører med hundredevis af lastvogne på vejene i Skandinavien. Derfor er der også god fornuft i at have en fast tolling-aftale, der både sparer tid og penge og forebygger forsinkelser for speditionsvirksomheden.

Vores køretøjer kommer hurtigere og mere sikkert igennem. Vi undgår stop på broerne og slipper for ærgerlige forsinkelser.

Niels Haack Josefsen, Head of Brokerage i DB Schenker

Manuel betaling gav risiko for forsinkelser

Det bliver til en del ture over Storebælt og Øresundsbron, når man som DB Schenker er en af Europas største landevejsoperatører med hundredevis af lastvogne på vejene i Skandinavien. Derfor er der også god fornuft i at have en fast tolling-aftale, der både sparer tid og penge og forebygger forsinkelser for speditionsvirksomheden.

 

Manuel betaling gav risiko for forsinkelser

“Tidligere havde vi ikke en egentlig tolling-løsning, men håndterede turene manuelt fra gang til gang. Det betød, at vi fra kontoret skulle booke de enkelte ture, når et køretøj skulle over Storebælt og Øresund. Chaufføren skulle herefter køre gennem den manuelle bane og oplyse bookingreferencen. Det setup tog tid og var tungt at administrere. Når det gav problemer, kunne vi få et stop og i sidste ende risikere, at varerne ikke nåede frem til tiden,” fortæller Niels Haack Josefsen, der er Head of Brokerage i virksomhedens danske hovedkontor.

 

Sikrer rabat over Storebælt og Øresund

I 2013 lavede DB Schenker en koncern-rammeaftale med Brobizz med enheder fordelt blandt virksomhedens mange underafdelinger i Danmark og udlandet. Aftalen gav rabat på både Øresundsbron og Storebælt og gjorde samtidig håndtering af tollingen nemmere i administrationen.

“På Øresundsbron får vi volumenrabat ud fra antallet af passager. Derfor er det vigtigt for os, at alle turene over broen bliver registreret som vores, så vi får den højest mulige rabat. Når vi bestiller en ny bizz, eller vognmændene får nye biler, kan vi nemt registrere dem på ”Min Konto”, og så kommer de automatisk med i vores rabatordning,” siger Niels Haack Josefsen.

”Storebælt har siden fået lagt sin rabat om til en grøn rabat, der gives ud fra det enkelte køretøjs miljøklasse. Der er altså ikke volumenrabat, men aftalen giver os stadig nogle fordele i forhold til at opnå rabatten. Det kræver nemlig, at det enkelte køretøj bliver registreret med nummerplade og euronorm på Storebælt, og det er nemt at gøre via Min Konto.”

“Når vi har bizz i køretøjerne, er vi også klar, når vi får en tur til Norge. Her er det et krav, at køretøjet har en enhed til at betale vejafgift, og at den er sat op med de rigtige informationer om køretøjets euronorm og nummerplade. Her går vi bare ind på Min Konto og opdaterer informationerne for den enkelte bizz. Så er den klar til afgang.”

 

Rettidig levering giver tilfredse kunder

”Det er vigtigt for os, at bizz får vores køretøjer hurtigere og mere sikkert igennem betalingsanlæggene ved broerne. Vores kunder måler os på, at vi får varerne frem til den aftalte tid, og så dur det ikke, at vi bliver forsinket på grund af et stop ved broen. Ved at give os mulighed for automatisk betaling og passage via ekspresbanerne, er Brobizz med til at sikre, at vores leverance kommer rettidigt frem. Det har stor betydning for kunders tilfredshed.”

”Vi betaler hverken oprettelse eller abonnement, og det giver os en stor fleksibilitet i hverdagen. For vores administration er det også nemt, at det er den samme bizz til hele Skandinavien, og at de nemt kan omregistreres online, så informationerne altid er opdaterede. Alt kan klares ét sted, og det letter det administrative arbejde meget,” siger Niels Haack Josefsen, der er godt tilfreds med samarbejdet med Brobizz: ”Jeg synes, vi har en god dialog, og føler os spurgt og hørt, når de skal udvikle nye løsninger. Hvis der fx har været funktioner, vi savner på Min Konto, har vi taget fat i dem og været med til komme med input til, hvad vi har brug for.”

”På samme måde oplever jeg, at deres kundeservice fungerer fint, og at der er hjælp at hente, når vi har brug for det. De ved, hvad de taler om og hjælper os hurtigt videre. Og hvis der er noget alvorligt, der haster, kan jeg altid tage fat i vores faste kontaktperson og få løst tingene med det samme. Det er vigtigt, så vi ikke risikerer at få unødige stop, men kan overholde køreplanen og holde vores aftale med vores kunder.”

 

 

Land: Danmark
Sprog: Dansk

Land: Danmark
Sprog: Dansk