Hvad søger du?

Automatisk tolling-løsning gør hverdagen enklere for Håkulls chauffører og bogholderi

Slut med manuel betaling og refundering af udlæg

Når Håkulls 50 lastbiler kører til Norge, er der en bizz i forruden. ”Det gør det meget enklere for både chaufførerne og i bogholderiet,” siger direktør Leif Harding Jensen. Han sætter pris på samarbejdet og er glad for altid at kunne få hurtig og kompetent hjælp hos Brobizz.

Besværlig betaling på broer og vejev

Når man som Håkull har Norge som sit største marked, er betaling på veje, broer og færger en fast del af hverdagen. Det giver derfor en del besvær, når man ikke har en automatisk tolling-løsning.

”Førhen lavede vores chauffører et udlæg for bompengene i Norge og afleverede efter endt tur en kørselsrapport med bompengebeløbet til refusion. Det har sparet vores bogholderi for administration at skifte til en bizz, hvor vi selv modtager fakturaen fra Brobizz.” fortæller Leif Harding Jensen, der har været direktør for Håkull, siden transportvirksomheden etablerede sig i Nørresundby i 2008.

”På Storebælt brugte vi e-booking. Det samlede godt nok betalingerne et sted, men det var også besværligt og tog tid at booke de enkelte ture på forhånd. Og chaufførerne skulle stadig gennem den manuelle bane for at vise bookingnummeret.”

En samlet løsning giver fordele

Håkull udviklede sig stærkt i sine fem første år i Danmark, og i 2013 besluttede ledelsen, at det var tid til at indgå en tolling-aftale. ”Selvfølgelig trak rabatterne, vi kunne få med en Norgesaftale. Men vi kunne også se mange fordele i at få en samlet og automatisk løsning,” siger Leif Harding Jensen.

Valget faldt på Brobizz, fordi deres løsning var enklere end markedets andre. ”Vi skal bare have en bizz i hver vogn, så kører betalingen helt af sig selv for chaufførerne – direkte gennem ekspresbanerne. Og for bogholderiet er det meget nemmere at styre, fordi passagerne bliver betalt direkte, og alle betalingerne er samlet på Min Konto.”

Faktisk valgte Håkulls norske moderselskab efter en varm anbefaling fra Danmark også at lægge deres tolling-løsning hos Brobizz i Danmark. ”Når vi nu havde en velfungerende og enkel løsning, kunne de jo lige så godt kigge på den. Og det viste sig også at være det helt rigtige for dem – også selvom der er flere andre store aktører på det norske marked.”

Brobizz er seriøse og har en rigtig fin service. Er der problemer, tager de virkelig fat og får dem løst.

Nem administration og god service

”Jeg synes, vi har fået en rigtig god samarbejdspartner i Brobizz. De er seriøse og har en virkelig fin service. Vi har vores faste rådgivere hos dem, som kender vores forretning og har stort overblik over branchen og markedet. De sørger for, at vi hele tiden har den bedste løsning og henvender sig selv, hvis der fx er nye love eller aftaler, som vi kan få glæde af.”

”Vi kan altid få fat i dem og snakke med én, vi kender, og som hurtigt kan hjælpe os videre. Er der problemer med noget, tager de virkelig fat og får dem løst. For eksempel hvis en passage ikke er blevet registeret. Det er normalt utrolig besværligt, fordi operatøren så sender en faktura til vognmanden, der så skal have beløbet refunderet hos os. Når vi henvender os til Brobizz, finder de en løsning direkte med operatøren, så vi slipper for alt besværet. Det betyder meget for os, så vi ikke skal bruge tid på den slags.”

”I dagligdagen er Min Konto en stor hjælp. Her kan vi klare al administrationen af vores tolling ét sted. Det er nemt at registrere eller omregistrere vogne, følge forbruget og turene og hente oversigter ind i Excel. Informationerne bliver hele tiden opdateret, så vi altid kan få et aktuelt overblik og slipper for at bruge unødvendig tid på tolling. Det skal bare køre, og det gør det med Brobizz,” slutter Leif Harding Jensen.

Håkull kort fortalt

  1. International transportvirksomhed i Nørresundby.
  2. 50 vogne, der transporterer gods til hele Norge.
  3. Samarbejdet med Brobizz siden 2013.

Se mere om løsningen

Land: Danmark
Sprog: Dansk

Land: Danmark
Sprog: Dansk