Sæt BroBizz i forruden og gør ferien nemmere

En BroBizz i forruden gør kør selv-ferien nemmere

Sommeren er over os, og det betyder planlægning og feriebooking. Uanset hvordan I rejser, kan der være mange fordele ved at have en BroBizz i forruden, når klokken slår sommerferie.

Skal sommerens kør selv-ferie gå til vores naboer i det svenske? Eller kører I på ferie ned gennem Tyskland? Måske overvejer I at bestille flybilletter til Grækenland, Portugal eller Tyrkiet?

Kør din BroBizz til Sverige 

Der er flere gode grunde til at sætte sommerkurs mod Sverige. Den danske krone står for tiden godt i forhold til den svenske, og det betyder mere luft til shopping, sjov og sommerudflugter. Vores naboland byder på skøn natur, lækre madoplevelser og ikke mindst shopping i gader, der er fyldt med butikker.

Du får valuta for pengene over Øresund

Med en BroBizz i forruden kan I sætte kurs mod Sverige via Øresundsbron, hvor I både kører i tunnel og på bro fra Amager til Skåne. Det er i sig selv en oplevelse, og der følger flere med. For enden af Øresundsbron, finder I det gamle Skåne, og der får I hele pakken. Skåne emmer af smukke seværdigheder, familieoplevelser, kulturelle oplevelser, stemningsfulde hoteller og en ualmindelig flot natur med klippeskær, kløfter, strande og skove, lige til at gå på opdagelse i. Nederst i artiklen har vi samlet lidt ’Gode råd før I kører’. Det er altid en god idé at tjekke, hvilke muligheder og fordele en BroBizz giver, når I bruger den på vej til udlandet. 

En royal oplevelse i Helsingborg

Et andet sted i Sverige, hvor I får noget for pengene og én på opleveren, er i Helsingborg. I Helsingborg ligger Sofiero Slot, der tidligere var sommerresidens for den svenske kongefamilie. I dag er Sofiero en kulturinstitution med smukke og berømte rhododendronbede og en stor park, der fører direkte ned til Øresund. Når I har være kulturelle, kan I slå et smut ned ad Järnvägsgatan og få lidt godt til ganen på restaurant Gastro eller på Sillen & Makrillen, hvor I har udsyn til havet mellem vores to lande. Der er også rig mulighed for lidt godt til øjnene, når Dunkers Kulturhus inviterer på spændende aktiviteter, udstillinger og scenekunst, hvor alle sanser aktiveres.

En afstikker til vandvejen med Scandlines Helsingør-Helsingborg

Har I lyst til at opleve Helsingborg, kan I tage en afstikker fra motorvejen og hoppe ombord på færgeruten Helsingør-Helsingborg mod vores svenske naboland. Hvis I allerede har en BroBizz i bilen, er det bare at køre ombord i Helsingør, nyde de 20 minutters overfart og køre fra borde i Helsingborg. Men tjek lige vores ’Gode råd, før I kører’, hvor vi linker til mere info. Alle priser ombord på færgen er i svenske kroner – Igen: dobbelt op på valuta for pengene.

Mod sol og syden med BroBizz i ruden

Det kan være, at jeres sommertur går mod sydlige egne og varmere himmelstrøg. De seneste tal viser, at op mod 1,2 millioner danskere foretrækker at tage bilen på ferie til Tyskland eller ned gennem Europa til Italien. Uanset om køreturen har Tyskland som endestation eller om I blot skal køre gennem landet for at nå et andet, er der flere muligheder for at hive en god portion oplevelser hjem fra grænselandet.

Ved det smukke færgeleje i Rostock

Der er mange måder at rejse til Tyskland, og så er der færgeruten Gedser-Rostock. Når sommeren står på kør selv-ferie kan det være sundt med nogle checkpoints, hvor chaufføren får mulighed for at nyde turen. Det kan nemlig være hårdt at køre langt, særligt hvis man er bilens eneste chauffør. Færgen fra Gedser lægger til i Rostock Überseehaften, ca. 13 km nord for centrum. På Rostocksiden venter nogle dejlige oplevelser, hvis I finder tid at holde ind. I byen møder I et havne- og sejlermiljø, som er fuld af stemning og muligheder for shopping, i den lange gågade Kröpelinerstraße. I kan også besøge den gamle 1200-tals kirke, St. Petrikirche, der gemmer på den fineste udsigtsplatform i 45 meters højde. Fra kirkens tårn er der udsigt over hele byen og over Warnow-floden, som løber ud i Østersøen. For øvrigt er motorvejen fra Rostock til Berlin den mindst trafikerede vej sydover - på under 2 timer er du i Berlin.

Højt at flyve – let at parkere

Måske står den slet ikke på kør selv-ferie i år. Måske har I allerede booket flybilletter til det store udland? Hvis jeres sommertur ikke skal foregå til lands og til vands, men i luften fra Københavns Lufthavne, er her et BroBizz-tip, der gør rejsen nemmere. Hos Københavns lufthavne kan du lade personalet parkere din bil, mens du når dit fly i tide. Det kalder de We Park You Fly (WPYF), og det er ret ligetil. Med en BroBizz i forruden kan du køre direkte til parkeringsanlæg P6, og så skal du blot tage kufferterne ud af bilen, aflevere nøglerne til personalet og gå til terminalen. Den tid, du sparer på at parkere bilen, kan du i stedet bruge på en kaffe i lufthavnen – som noget nyt får du nemlig en gratis kaffe hos Joe & The Juice, når du bruger WPYF.
 
 • Gode råd før I kører

  Det er vigtigt, at du undersøger hvordan du bruger BroBizz!

  For at opnå fordele hos vores samarbejdspartnere kan det være nødvendigt at have en sær-aftale. Derfor har vi lavet en super smart anvendelsesguide, som giver dig et hurtigt overblik over, hvor du kan anvende din BroBizz og hvad det kræver.

  Du finder BroBizz' anvendelsesguide her.

 • Mere inspiration til turen

  Læs mere om Skåne, Helsingborg, Nordtyskland og konceptet We Park You Fly (WPYF):

 • Klar til sommerens kør selv-ferie?

  Tag højde for leveringstid

  Hvis du vil bruge BroBizz på kør selv-ferien, skal du huske at tage højde for leveringstid. Hvis du ikke allerede har en BroBizz i forruden er det tid at bestille en BroBizz i dag.