PayByPlate - Betal med bilens nummerplade på Storebæltsbroen

Få svar på de mest stillede spørgsmål om PayByPlate

BroBizz og Storebælts nye produkt PayByPlate er kommet godt fra start, men lidt begyndervanskeligheder er der selvfølgelig.

Kort før påske lancerede vi muligheden for at betale med nummerpladen på Storebælt. Selv om PayByPlate, som det er kommet til at hedde, naturligvis var testet, var det alligevel med en vis spænding, vi så påsken i møde.  

Snevejret i påsken gav udfordringer

I betragtning af at næsten 20.000 kunder tilmeldte sig inden påske, og at mange af dem valgte at bruge den nye betalingsmulighed, gik det relativt glat. Men det kunne ikke undgås, at nogle kunder oplevede problemer, og især var snevejret nogle påskedage en udfordring, da det generede kameraerne.

Nu hvor PayByPlate er taget i brug, samler vi alle de spørgsmål og kommentarer sammen, som I, kunderne, sender os via Facebook, på mail og i telefonen. Vi bruger det hele til at finde ud af, hvor skoen trykker, så vi kan forbedre systemerne og vores kommunikation om PayByPlate. Så tak for gode spørgsmål og kommentarer, og fordi I er med til at gøre os bedre.

Her har vi samlet de hyppigste spørgsmål.

Hyppigste spørgsmål:

 • Skal jeg både have BroBizz og PayByPlate?

  Det ultrakorte svar er nej. Hvis du allerede har BroBizz, så anbefaler vi at du fortsætter med at bruge den, da det næsten altid vil være hurtigst at køre gennem de grønne BroBizz-baner.

  PayByPlate er først og fremmest til dem, der ikke har en BroBizz, men selvfølgelig gerne vil have de samme lave priser på Storebælt, som man får med BroBizz. Og det får du – du betaler nøjagtig det samme med PayByPlate som med BroBizz og får de samme rabatter.

  Hvis du har BroBizz og også ønsker PayByPlate

  Hvis du gerne vil have PayByPlate som supplement til din BroBizz, kan du sagtens det.

  Du skal være opmærksom på, at BroBizz og PayByPlate er to adskilte produkter. Det betyder, at selv om du har knyttet din bils nummerplade til din BroBizz, er det ikke det samme som en PayByPlate-aftale.

  Men når du har en BroBizz, har du dermed en kundeaftale og et kundenummer hos virksomheden BroBizz A/S. Derfor skal du logge dig ind på Min Konto med den aftale, du har, og tilmelde dig PayByPlate ad den vej. Dermed får du både de ture, du kører med BroBizz, og de ture, du kører med PayByPlate, ind i oversigten over kørte ture i Min Konto.

  Du har også mulighed for at bestille PayByPlate i BroBizz' app - og her gælder det samme: Åbn app'en med din eksisterende aftale og tilmeld dig PayByPlate der.

  Vælg den rigtige bane

  Du skal huske, at når du betaler med BroBizz, skal du gennem de grønne BroBizz-baner på Storebælt, og når du vil betale med PayByPlate, skal du gennem de blå betalingskort-baner.

  Og så skal du selvfølgelig være opmærksom på, at PayByPlate indtil videre udelukkende kan bruges på Storebælt, mens BroBizz kan bruges mange forskellige steder.

  Du kan læse mere i artiklen PayByPlate eller BroBizz – Hvad er forskellen?

 • Hvad koster PayByPlate?

  PayByPlate koster ikke noget. Du betaler udelukkende for de ture, du kører. Der er hverken tilmeldingsgebyr eller årsafgift at betale. Til gengæld får du de samme fordele og priser på Storebælt, som du får med BroBizz.

  Se Storebælts priser – du skal kigge i kolonnen, der hedder PBP*/Bizz med Club Storebælt.

 • Hvordan tilmelder jeg mig?

  Hvis du ikke har en aftale med BroBizz A/S i forvejen, finder du bestillingssiden under ”Bestilling/Tilmeld PayByPlate” i topmenuen på brobizz.com. Klik på knappen ”Tilmeld ny kunde”, der ligger lidt nede i teksten.  

  Har du BroBizz i forvejen, men vil bruge PayByPlate som supplement til din BroBizz, skal du:

   Log ind i Min Konto

   Vælg tilmeld PayByPlate

  BroBizz og PayByPlate er to forskellige produkter. Hvis du har knyttet din nummerplade til din BroBizz, er det ikke det samme som at tilmelde sig PayByPlate.

  Ved at tilmelde PayByPlate i Min Konto, får du knyttet den til den kundeaftale, du allerede har med BroBizz A/S. Dermed får du overblik over alle dine ture ét sted.

  Du kan også tilmelde dig PayByPlate via BroBizz’ app: Læs mere om BroBizz’ app

 • Hvad gør jeg, hvis min bil eller nummerpladerne bliver stjålet?

  Særligt på Facebook har vi fået en del spørgsmål om, hvad man skal gøre, hvis bilen eller nummerpladerne, der er tilknyttet PayByPlate, bliver stjålet.

  Hvis du er så uheldig at din bil eller dine nummerplader bliver stjålet skal du hurtigst muligt melde tyveriet til politiet og derefter spærre din PayByPlate-aftale. Det er fuldstændig det samme, som hvis din  BroBizz ligger i en bil, der bliver stjålet.

  Sådan gør du

   Du kan spærre dine aftaler ved at logge ind på Min Konto på brobizz.com. Her finder du alle dine aftaler under fanen ”Mine aftaler”.

   Hvis du bruger BroBizz' app, kan du spærre dine aftaler direkte fra app’en. Når du er logget ind, kommer dine aftaler automatisk frem på forsiden. Du skal klikke på den aftale, du ønsker at spærre, og scrolle ned i bunden. Her kan du nemt og hurtigt klikke på ”Spær” – det gælder både din BroBizz og din PayByPlate.

   Hvis du opdager tyveriet i vores åbningstid, er du velkommen til at ringe til os og få hjælp til at spærre din PayByPlate.